Te fundit

BANORET E BULQIZES DHE FSHATRAT E SAJ TE RREZIKUAR NGA QENTE ENDACAKE

Qente
Banoret e qytetit te Bulqizes, por jo vetem, ndjehen te rrezikuar nga qente endacake, te cilet jane shtuar dukshem. Keshtu lagjet e Qytetit te Vjeter dhe te Ri, jane te pushtuara nga qente e rruges, te cilet jane te pranishem jo vetem ne rruget dytesore te lagjeve, por edhe ne pedonalen e qytetetit. Nje situate e tille, e cila vijon te jete prezente edhe ne qendrat dhe fshatrat e njesive administrative, ka ardhur duke u agravuar, pasi prej vitesh bashkia ne mungese projektesh, nuk ka nderhyre per zgjidhjen e kesaj situate. Banoret tregojne raste, kur u jane rrezikuar femijet, por jo vetem, nga kafshimi prej qenve te rruges. Nje situate teper e rrezikshme mbetet per femijet dhe pensionistet, shprehen banoret, te cilet jane me te pamundur, per te shmangur situata te tilla, te perplasjes me qente.Nderkohe banoret kerkojne qe te merren masa te menjehereshme per qente e rruges, pasi veç te tjerave, ata mbeten edhe burim semundjesh infective.Banoret e qytetit te Bulqizes, por jo vetem, ndjehen te rrezikuar nga qente endacake, te cilet jane shtuar dukshem. lagjet e Qytetit te Vjeter dhe te Ri, jane te pushtuara nga qente e rruges, Nje situate e tille ka ardhur duke u agravuar, pasi prej vitesh bashkia ne mungese projektesh, nuk ka nderhyre per zgjidhjen e kesaj situate.