Te fundit

Banoret e Bulqizes ndjehen te rrezikuar nga qente endacake

Qente

Banoret e qytetit te Bulqizes , ndjehen te rrezikuar nga qente endacake, te cilet jane shtuar dukshem.  Keshtu lagjet e Qytetit te Vjeter dhe te Ri, jane te pushtuara nga qente e rruges, te cilet jane te pranishem jo vetem ne rruget dytesore te lagjeve, por edhe  ne pedonalen e qytetetit.  Nje situate e tille, e cila vijon te jete prezente edhe ne qendrat dhe fshatrat e njesive administrative, ka ardhur duke u agravuar, pasi prej vitesh bashkia ne mungese projektesh, nuk ka nderhyre per zgjidhjen e kesaj situate. Bnaore shprehen se situata eshte mjafte alaramante dhe se duhen marra masa,kemi frike te shkojme ne pune,prej pranise se qenve  ne rruge shprehen banoret,Nje situate teper e  rrezikshme mbetet per femijet dhe pensionistet, shprehen banoret, te cilet jane me te pamundur, per te shmangur situata te tilla, te perplasjes me qente.Nderkohe banoret kerkojne qe te merren masa te menjehereshme per qente e rruges, pasi veç te tjerave, ata mbeten edhe burim semundjesh infective.