Te fundit

Braktiset fshati Stojan, pasi ska rruge, uje,qender shendetsore

Here pas here ne kronikat tona televizive, eshte bere problematike, fshati Stojan, ne komunen e Ulzes. Ky fshat ngelet me halle dhe probleme te shumta. Sipa banoreve me problem eshte ura e cila do i ndihmonte banoret te kalonin nga njeri-krah ne krahun tjeter, gjithashtu fshati eshte vetem 2 km larg rruges nacionale, por ketij fshati i mungon edhe infrastruktura. Fakti qe rruga eshte e amortizuar totalisht, banoret e ketij fshati nuk bejne dot edhe punime ne banesat e tyre, pasi nuk kane mungesi te dergojne bazen materiale ne ndertesat e tyre. Po keshtu edhe tokat e tyre kane mbetur djerre, pasi u mungon uji vadites.
Fshati Stojan ne komune Ulez, sic mund ta shohni nga pamjet ka nje panorama te mrekullueshme qe cilesohet si fshat turistik, me resurse te ndryshme natyrore, por qe cdo dite po braktiset nga banoret e zones te cilet, poi kin te jetojne drejt qendrave urbane dhe kryesisht ne qytetin e Lacit. Kjo dydje e ikjes prej ketej, eshte per efektin e mungeses se ujit vadites, qendres shendetesore dhe ujit te pijshem.