Te fundit

Bulqize, 6 Fshatra  te njesise administrative Gjorice kane mbetur pa uje te pijshem.

Ujesjellesi gjorice

Te pakten 6 fshatra ne njesine adnimistrative Gjorice te Bashkise Bulqize vijojne  prej 4 vitesh te mbeten pa uje te pijshem,pasi ndertimi i  ujesjellesit ka mbetur pergjysem. Projekti i ndertimit te ketij ujesjellesi ka nisur qe ne vitin 2015 me nje fond prej 96 milion lek te reje i financuar nga Fondi i Zhvillimit Shqiptar.Ndertimi i ujesjellsit ishte planifikuar ne dy faza ,por pas ndertimit te fazes se pare qe kishte te bente me shtrirjen e tubacionit kryesor i cili aktualisht nuk dha asnje zgjidhje.  Ndersa faza e dyte e shtrirjes se rrjetit shperndares se  tubacioneve te ketyre 6 fshtrave nuk eshte financuar ende edhe  pse kane kaluar 4 vite. Sipas burimeve nga Bashkia Bulqize   thuhet se projekti i fazes se dyte te ndertimit te ketij  projekti  kap vleren 185 milion leke te reja. Ne e kemi derguar projektin dhe kerkesen per celjen e fondit te kesaj faze prane Fondit te zhvillimit Shqiptar  por ,ende nuk na eshte hapur drita jeshiler Edhe pas  ndertimit te fazes se pare,  banoret  shprehen se prej 5 vitesh,jo vetem qe  nuk ka uje te pijshem, por  ankohen edhe nga punimet e  hapjes s e kanalit te shtrirjes se tubacionit, duke  demtuar rrugen autombilistike dhe kanalet anesor.Ne po mbushim uje te ndotur dhe per ne qeveria kujtohet vetem kur ka zgjedhje.