Te fundit

Bulqize, bashkia takim informimi me maturantet e gjimnazit, per studime ne vendet e BE

Takimi maturantet

Bashkia Bulqize, ka organizuar nje takim me maturantet e Gjimnazit te qytetit, per ti njohur ata me pogramet e Karrieres, dhe Programin Erasmus plus, të Bashkimit Europian, qe mundesojne aplikimin per te studiuar ne vendet e BE. Edison Balla, Koordinator I Projekteve te Bashkimit Europian, ne Bashkinë e Bulqizes, ne fjalen e tij, tha se qellimi u ketij takimi kishte te bente me cilesimin e infirmimit per maturantet e rrethit Bulqize per aplikimin ne vendet e Bashkimin Evropian per te studiuar. Ne kete takim ishte dhe znj. Miranda Spahiu, Pedagoge ne Departamentin e Punes dhe Politikes Sociale, pranë Fakultetit te Shkencave Sociale. Tirane, e cila ne fjalen e saj tha se shume studente ne dy tre vite e fundit nuk kane gjetur veten e tyre ne deget qe kane shkuar ne universitetet qofte shteterore edhw ne ato private, dhe se maturantet tashme duhet te kene kujdes ne perzgjedhjen e lendeve, per te vijuar studimet ne shkollen e larte,duke zgjedhur programin e lwndes qe deshirojne vete .