Te fundit

Bulqize/ Biznesi proteste ne bashki: – Po na falimentoni.

Tregtaret
Dhjetra biznesmene, qe ushtrojne aktivitetin e tyre pergjate gjithe gjatesise se shtrirjes se pedonales ne te dyja krahet e saj, protestuan ne bashkine Bulqize, pasi sipas tyre, po shkojne drejt falimentimit. Shkak per renien e aktivitetit te tyre eshte bere nje vendim I bashkise, per bllokimin e levizjes se furgonave 8+1, ne hyrje dhe dalje te qytetit. Bllokimi I levizjes se furgoneve te linjave urbane per t’iu afruar bizneseve te ndodhura ne pedonale, ka cuar ne renien ndjeshem te aktivitetit te ketyre bizneseve duke I rrezikuar ata te falimentojne Nje vendim I tille sipas biznesmeneve, po nxit dukshem aktivitetin e pandershem Nderkohe nje vendim I tille, nuk u sherben as qytetareve, pasi terminali I vetem I vendparkimit te automjeteve, ndodhet tejet larg per tu ardhur atyre ne ndihme ne marrjen e sherbimeve MUrja)
Hyrje-daljet e qytetit me kete vendim, thane biznesmenet, po I ktheni ne vende te vdekura Ne perfundim te ketij takimi kryebashkiaku Damzi, premtoi zgjidhjen e problmit te furnizimit te ketyre bizneseve, kurse per parkimin e fugonave ai la te hapur dialogun me biznesin per gjetjen e nje zgjidhje perfundimtare.