Te fundit

Bulqize.Çerenec, fermeret: Tokat pa vaditje,banoret po largohen.

Cereneci
Fermeret e fshatrave Çerenec I Eperm dhe I Poshtem, ne njesine administrative Gjorice, te bashkise Bulqize, ankojne se tokat e tyre, kane mbetur ne te thate per mungese te funksionimit te kanalit vadites e per kete arsye i ka detyruar ata ti lene tokat djerr. E vetmja shprese per keta banore eshte bujqesia me te cilen ata jetojne. Prej 25 vjetesh keta fshatra po vijojne te vujane mungesen e ujit vadites. Banoret shprehen se jo vetem qe ska uje vadites por edhe cmimet e farave dhe pesticideve jane shume shtrejnt. Po na largohen femijet thote Fiqiri Xheka,kemi ngel vetem mosha e trete,jo vetem qe nuk kane mundesi te marrin prodhimet e tyre,por per ta eshte edhe mungesa e infrastruktures rrugore Nje tjeter banor Xhevdet Mjeshtri shprehet se kanali vaditesh eshte premtuar disa here ne fushata elektorlale,por deri me tani nuk eshte realizuar Bardhyl Mjeshtri shprehet e vetmja shprese per ne per te vaditur tokat ka qene shiu qe ka rene keto ditet e fundit.