Te fundit

Bulqize.Devijimi i rrjedhes se Liqenit ne Martanesh banoret ne proteste.

Te pakten 1500 hektar toke rrezikohen te ngelin pa uje vadites ne 4 fshtara te Martaneshit te rrethit te Bulqizes dhe pa uje vadites,shkak eshte bere nisja e punimeve per devijimin te rrjedhes se Liqenit Te Sobeve per tu shfrytezuar per Hece .Nisur nga kjo situate qindra banore te ketij komuniteti Martaneshit jane hedhur ne proteste duke kerkuar firmes qe te ndale punimet,pasi sipas banoreve eshte nje katastrofe qe po i behet komunitetit te Martaneshit.
Banoret shprehen se tjetersimi i ketij liqeni jo vetem qe i len pa uje vadites por rrezikon serjozishte edhe ujin e pijshem per banoret e Martaneshit,gjithashtu rrezikon te lere pa pune edhe tre Hece te ndertuar ne Martanesh.

Sinkron… Ibrahim Gjoni atministrator i njesise vendore Martanesh shprehet se firma ndertuese e cila don ta devijoje Liqenin e Sobeve eshte e pa ligjeshme pasi me vendim te keshillit te mininista ky liqen eshte prone e Martaneshit dhe se seshte aspak e drejte te devijohet liqeni duke u derdhur ne tjeter basen……i kerkojm shtetit qe te nderhyje ne mynyre urgjente ndaljen e punimeve ……ne te kundert ne do te vijom protestat…….

Sinkron Muharrem Zhapoli kryeplak fshati Melcu …kerkojme qe firma te mos vijoje punimet pasi pervec ujit vadites qe na e demton,ka demtuar dhe kullotat…nqs firma nuk ndal punimet dhe shteti nuk merr masa ne do te bejme vetegjygjesi …….
sinkron banor….shprhen se pa kete Liqenin e Sobeve ne jemi te vdekur eshte e vetmja shprese per keta banore……..