Te fundit

Bulqizë, devijimi i rrjedhës së Liqenit në Martanesh, protestojnë banorët (VIDEOLAJM)

Martanesh

Qindra hektar toke rrezikohen te ngelin pa uje vadites dhe ate te pijshem per 4 fshtara te njesise administrative Martanesh ne rrethin e Bulqizes.Pasi firma Teodori SHPK ka nisur punimet per devijimin te rrjedhes se Liqenit te Sobeve per tu shfrytezuar per HEC-et e ndertuar ne njesine atministrative Zerqan.Nisur nga kjo situate banore te komuniteti Martaneshit para nje viti u hodhen ne proteste duke kerkuar firmes qe te ndale punimet,pasi sipas banoreve eshte nje katastrofe qe po i behet komunitetit te Martaneshit,dhe se kerkuan transparence per venjen ne dispozicion te dokumetanacionit per devijimin e ujrave.Edhe pse firma i ndali punimet per shkakt te protesve,ajo serish ka rinisur punimet per devijimin e ujrave.
Besnik kenga Banor dhe specialist mjedisi shprehen se tjetersimi i ketij liqeni jo vetem qe i len pa uje vadites por rrezikon serjozishte edhe ujin e pijshem per banoret e Martaneshit…nder te tjera ai shprehet se firma qe po kryen punimet nuk ka asnje dokument te firmosur per te kryer punimet ne territorin e njesise administrative Martanesh.
Nje fakt i i tille e ka pohuar edhe pergjesi i pyjores prane bashkise Bulqize Roland Dedja i cili shprehet se firma aktualisht nuk ka dokumentacionin e duhur prane sherbimit pyjor per punimet qe po kryen ne kete territor, dhe per kete kemi bere nje akt pezullimi te punimeve te firmes Teodori SHPK.
Administratori i Martaneshit Haslika i kerkon ndihme shtetit pasi punimet qe po kryen firma jane me pasoja te renda per banoret e Martaneshit….
Xhaferr Kujnxhiu banor I kesaj zone shprehet se firma ne fjale ka fallsifikuar dokumentat dhe harten treguese per te bere te mundur devijimin e ujrave nga territori i njesise administrative Martanesh ne ate te njesise administrative Zerqan.