Te fundit

Bulqize.Dhurimit te gjakut vullnetarisht i pergjigjet Stafi drejtues i Bashkise

Dhurimi i gjakut
Dhuro Gjak, shpeto jete. Me kete motivacion stafi drejtues i Bashkise Bulqize ,kane dhuruar gjak, per paisjen e Bandes se Gjakut ne Spitalin e Bulqizes,nisme kjo e ndemarre edhe nga infermieri Selman Daka i cili po kryen kursin prane spitalit te Bulqizes .Keshtu gjate dites se soteme Spitali i Bulqizes ,ka zhvilluar nje fushate sensibilizuese per dhurimin falas te gjakut, e cila ka gjetur mbeshtetje nga ana e stafit te bashkise se Bulqizes,ku eshte bere dhurimi falas i gjakut.Drejtori I spitalit Bulqize Shain Kaja falenderoi stafin drejtues te Bashkise Bulqize dhe njekohesisht edhe infermierin Selman Daka qe , mundesuan sensibilizimin dhe mundesimin e strukturave drejtuese te Bashkise per dhurimin vullnetar te gjakut, gje per te cilen Urgjenca e Spitalit kishte nevoje per gjak Nderkohe ne fjalen e tij Infermieri Selman Daka tha se te dhurosh gjak eshte nje akt human qe duhet vleresur,pasi ne Bulqize rastet e aksidenteve jane prezente sidomos ne minierat e kromit