Te fundit

Bulqizë, falet namazi i Kurban Bajramit

Falja e kurban bajramit
12 shtator 2016, Festa e Madherueshme e Kurban Bajramit, ka nisur per besimtaret myslimane te Bulqizes me faljen e Kurban Bajramit, ku qindra besimtare u mblodhen ne sheshin qendror te qytetit.
Kurban Bajrami është festë ku ndihmohen të varfrit e të shtypurit dhe u shtrihet dora hallexhinjve të ngratë.

Në këtë ditë të faljes dhe sakrificës le të forcohen lidhjet familjare dhe le të mbizotërojnë ndjenjat e dashurisë, ndërsa në marrëdhëniet ndërnjerëzore le të dominojë zëri i arsyes, le të mbretërojë paqja, harmonia dhe siguria.

Falja u drejtua nga Myftiu i Bulqizes, Sejdi Strazimiri, I cili uroi besimtaret qe paqja dhe meshira e Allahut qofte mbi ta, me shume fat e lumturi ne jetet e tyre. Ne fund te faljes besimtaret uruan njeri tjetrin per me shume lumturi e harmoni, paqe e mireqenie per ta dhe familjet e tyre.