Te fundit

Bulqize.Festa e Kurban Bajramit. Kryhet riti I therjes se kurbaneve ne teqet e zones

Kurban Bajrami

Besimtaret bektashi te Bulqizes kane kryer kete te hene ritin e  Kurban Bajramit. Besimtare te zones,por dhe te ardhur nga qytete te tjera si Tiran,Durres,Burrel etj jane bere bashke ne  kete dite te faljes dhe sacrifices.Kjo feste ,tradite tashme, e festuar vit pas viti forcon lidhjet familjare dhe ndjenjen e dashurise mes njeri-tjetrit ,pasi ben bashke shume emigrante dhe familje qe jetojne jashte kufinjve te Shqiperise.Ata kane zgjedhur ta festojne ne vendlindje festten e Kurban Bajramit dhe shprehen ndjenia gezimi per kete fakt. Emertimi “kurban Bajram”e huazuar nga turqishtja,ne gjuhen shqipe do te thote “festa e Flijimit” dhe Simbolika e kesaj feste eshte pikerisht riti I prerjes se kurbanve.Keshtu besimtare te shumte ne kete dite kane therur kurbane prane teqeve  te zones ku nje pjese te mishit e mbajne per vete ndersa pjesen tjeter ua shperndajne te varferve .Besimtaret shfrytezojne kete dite te begate duke u gjendur me afer njerezve ne nevoje,duke falur dhe mirkuptuar gabimet e  nji-tjerit,duke  rrespektuar me shume te moshuarit,duke gezuar me dhurata femijet ,duke kontribuar keshtu per te miren e perbashket.Ne kete dite te shenjte te Kurban Bajramit te gjithe shkembejne mesazhe urimi mes njeri-tjetrit qe te mbizoteroje paqja,solidariteti,rrespekti,harmonia,dhe dashuria mes tyre,pa dallim dhe perjashtim.Ne me mikrofonin e tv Bulqizes arritem te merrnin disa pershendetje me rastin e kesaj feste