Te fundit

Bulqize.Germime ne kerkim te thesarit,demtohet zona arkeologjike.

Valikardhe

Germimet per kerkimin e thesarit prane Ures Se Qytetit ne fsBulqize.Germime ne kerkim te thesarit,demtohet zona arkeologjike.hatin Valikardhe te nejsise Administrative Zeqan ,ku mendohet te jene edhe rrenojat e qytetit mesjatar te Getias,kane demtuar nje pjese te madhe siperfaqes se zones.Frika per te folur pasi ndjehen te rrezikuar nga personat qe kane punaur  per germitet,baoret thone jashte kameres  se germimete kane nisur prej  ditesh,kryesishte puna per germimin ne ate zone  eshte kryer naten.Po kerkojne per flori tha nje banore e zones e cila mori guximin te flase Burime prane policise lokale e Bulqizes bejne me dije se nisur hetimet  ne zonen ku jane konstatuar germimet,por ende nuk ka asnje autor te dyshuar. I kontaktuar ne tel Adem Bongur me profesion arkeolog,tha se demtimi i nje zone te tille eshte  shkaterrrim i historise dhe arkeologjise.Shpesh here ne zonen e njohur ndryshe edhe si qyteti i Getias  ka patur edhe me pare germime pirate arkeologjike,ku dhe eshte ngritur si shqetesim nga ana e arkeologeve.Burime prane Bashkise Bulqize dhe sherbimit pyjore deri tani bejne me dije se nuk kemi dijeni per germime,edhe pse germimet shihen qarte.