Te fundit

BULQIZE.MBLIDHET KESHILLI VENDOR I SIGURISE

Takimi i sigurise

Ne Bashkine e Bulqizes eshte zhvilluar mbledhja e dyte e  Keshillit Vendor te Sigurise Publike, krijimi i te cilit bazohet ne ligjin e ri per Vetqeverisjen Vendore dhe ne ligjin per Policine e Shtetit. Keshilli Vendor i sigurise, eshte nje organ keshillues per çeshtjet e sigurise ne bashkepunim me policine dhe institucione te tjera te Bashkise Bulqize. Kjo eshte eksperienca e pare ne Bulqize, por edhe ne mbare vendin dhe synon qe te ndikoje per permiresimin e sigurise dhe stabilitetit ne komunitet.Gjate takimit u ngriten problematika te cilet kishin te bejne me sigurine ne Bulqize. Shefi i komisarjatit te Bulqizes Ilir Musta tha se bashkepunimi mes rendit dhe policise bashkiake ka qene ne nivele te uleta. Afred Gjeveshi shef i policise Bashkiake tha ne fjalen e tij se ne si polici bashikake e kemi mjafte te veshtire marrjn e masave pasi nuk kemi mbeshtetjen e duhur. Lidhur me problematiken e sigurise Shpetim Rama  nekryetar i bashkise theksoi se kjo nisme,synon qe siguria ne Bulqize duhet te jete eficente dhe se nuk duhet te adresojme fajet ndaj njeri-tjetrit, Nderkohe shefi i komisarjatit te Bulqizes kerkoji nje bashkepunim me institucionet e Bashkise per te gjitha problemet e sigurise ne qytet por edhe ne zonat administrative.. Ne kete poroces Bashkia e Bulqizes  mebshtetet edhe  nga prezenca e OSBE e cila do te asistoje edhe ne takimet e tjera. Nenprefekti Avni Muliu tha se situata e sigurise nuk eshte shume alarmante,por kerkohet nje bashkepunim me I mire mes institucioneve.