Te fundit

Bulqize mungese te theksuar te gjakut ne spital

Spitali
Prej kohesh ne spitalin e Bulqizes ka rezerva te pa mjaftueshme te gjakut.Ne qarkun Diber ky eshte nje nder spitalet qe pret me shume te aksidentuar si pasoje e rasteve te aksidenteve ne minjere po ashtu dhe ne rruget nacionale,ku kete vit numri i pacienteve te aksidentuar ka qene mjaft i larte.
Drejtori i spitalit Bulqize Leonard Murru shprehet se ka nje mungese te theksuar te gjakut dhe se ndergjegjesimi per dhurimin e gjakuat ka qene mjaft i ulet edhe pse dhurimi i gjakut eshte me pagese dhe se per rastet e aksidenteve kemi hasur mjaf veshteresi.
Bulqiza ne qarkun e Dibres njihet si rrethi me me shume aksidente,pasi ne pellgun kromnxjerres si Bulqize,Martanesh dhe Ternove punojne rreth 2000 mije minatore ku rastet e aksidenteve prej vitesh kane qene te shpeshta.