Te fundit

BULQIZE.NIS VITI I RI SHKOLLOR

Shkolla

 

Pshimet verore mbaruan dhe zilja e pare dhe per kete vit te ri akademik ra.E hena e 17 Shtatorit shenoi startimin e nje periudhe perkushtimi dhe dedikimi teresisht ndaj institucioneve arsimore.Keshtu nxenes te shumte iu jane drejtuar shkollave perkatese si fillore dhe ato te mesme per te celur nje vit te ri shkollor.Cdo gje ka nisur normalisht ne kete dite.Ashtu sic ndodh ne cdo fillim viti shkollor nxenesit kane takuar bashkemoshataret e tyre dhe jane njohur me disa nga objektvat e nje viti tjeter shkollor gjithmone duke synuar se do jete akoma dhe me I suksesshem se viti qe lame pas.Fillimisht ceremonia per hapjen e vitit te ri shkollor u perqendrua ne shkollen e mesme e cila nga sot e tutje do te mbaj dhe emrin  Gjimnazi “Arberia. Moren pjese ne kete ceremoni mesues, nxenes, prinder.Moren pjese gjithashtu edhe  kryetari I bashkise Bulqize Melaim Damzi, Drejtori I zyres arsimore Bulqize Kujtim Kerkuti  dhe drejtoresha e shkolles se mesme znj.Fllanxa Beca te cilet dhane pershendetjet dhe urimet e tyre ne kete dite.Ne fund te ceremonies se hapjes se vitit te ri shkollor nxenesit e gjimnazit “Arberia” dhane per te pranishmit nje koncert artistic. Po ne kuader te nisjes se vitit te ri shkollor  nje cerewmoni e tille u zhvillua edhe ne shkollen 9-vjecare “Xhevdet Doda”.Edhe ne kete shkolle pervec mesuesve, nxenesve e prinderve moren pjese edhe drejtues te pushtetit local dhe zyres arsimore Bulqize . Pershendeten per fllimin e vitit te ri shkollor drejtoresha e shkolles Lindita Kaja, kryetari I bashkise Melaim Damzi te cilet uruan femijet per nje vit sa me te mbare.Edhe drejtori I zyres arsimore Kujtim Kerkuti ne fjalen e tij uroi nxenesit dhe mesuesit per nje vit me sa me shume suksese.Edhe nxenesit e kesaj shkolle  dhane per te pranishmit nje concert artistic.Ne me kameren tone intervistuam disa nxenes te shkolles 9-vjecare “Xhevdet Doda” te cilet u shprehen entuziast ne kete fillim viti shkollor.