Te fundit

Bulqize.Promovohet libri me poezi “Vargonjte e fatit” i autores Bulqizake Barie Çupi

Ne kuader te muajit te letersise dhe arteve ne shkollen 9 vjecare “Shefqet Tanci” promovohet libri i poetes dhe mesueses se kesaj shkolle Barie Cupi.Ne kete aktivitet moren pjese te ftuar mesues,nxenes,prinder,miq te librit,poet,shkrimtare dhe publicist,ambasadorja e paqes dhe njekohesisht ish gazetare e televizionit shqiptar Kozeta Zavalani, poetet dhe perfaqesuesit e unionit te gazetareve Ilmi Dervishi dhe Anila Kodra. I pranishem ne kete aktivitet ishte kryetari i Bashkise Bulqize Lefter Alla. Aktiviteti u zhvillua ne mjediset e kesaj shkolle nen kujdesin e drejtorit te saj Gazmir Sejdi. Fillimisht aktiviteti nisi me nje vizite per te gjithe te ftuarit ne bibloteken e shkolles,ku shkrimtaret dhe poetet i dhuruan kesaj bibloteke 200 libra ne proz poezi nga krijmtarite e tyre. Me pas aktiviteti vijoji ne nje tjeter ambjent te shkolles ku u prezantua botimi i librit te kesaj poeteje. Fjalen e hapjes e mbajti drejtorio i kesaj shkolle Gazmir Sejdi i cili ne fjalen e tij pershendetese theksoi rendesine e botimit te kesaj vepre.Nderkohe te ftuarit ndoqen nepermjet monitorit çaste nga jeta dhe puna e mesuese Baries. Nje analize me te gjere rreth vellimit “Vargonjte e Fatit” e beri ne fjalen e saj edhe ish mesuesja e letersise Nafije Jella,ku tha se poezia e poetes Barie Boba shperthen fuqishem bashke me ndjenjat e poetes.Pikerisht kjo ndjenje e bukur na fton ta lexojme poezine e saj, tha ajo.  Shkrimtarja Kozeta Zavalani percolli ndjesite e saj ne pergjithesi, per poezite e Baries,por ne vecanti u ndal tek poezia “Faleminderit”.Kryetari Bashkise z.Lefter Alla duke pasur ne dore librin me poezite e poetes,perciell me se miri vleren e poezive te saj, dhe duke i dhuruar surprizen qe ja bene te mundur Unioni i Shkrimetareve duke e zgjedhur si “Anetare te Unionit Global” te poeteve shqipetare. Mes emocioneve te saj,ne kete dite te shenuar te jetes,poetja ndjehet e vleresuar per gjithshçka u trasmetua rreth vepres qe ajo promovoi.Ne fjalen e saj falenderoi te gjithe te ftuarit ne kete event te rendesishem . Mbresa dhe impresione dhane mesues dhe ish mesues mbi jeten dhe vepren e poetes. Ne fund te aktivitetit u shperndane çertifikata mirenjohje shkrimtareve te cilet dhuruan libra bibliotekes se shkolles