Te fundit

Bulqize.Reshjet rrezikojne minjerat

Takimi Zona D

Reshjet e diteve te fundit kane krijuar probleme serjoze ne minjerat e Bulqizes,ku prurjet e medha te ujrave te galerive te Zones D kane rrezikuar Pusin nr 1 te minjeres konçesionare ate te firmes Balfin Grup,ku derdhjet e ujrave nga zona D kane deportuar ne pusin e minjeres me te madhe ne vend,duke rrezikuar permbytjen e pusit ne te cilen punojne mbi 600 minatore.
Nisur nga kjo situate,zv ministri i energjitikes Gezim Musabelliu ka zhvilluar nje takim me subjektet minerare te cilet operojne ne Zonen D,per problematiken e situates se reshjve te krijuar ditet e fundit,ku dhe ka kerkuar qe te merren masa per situaten e krijuar ditet e fundit.
Zv.ministri Gezim Musabelli u kerkoi subjekteve qe ta marrin masa per devijimin e ujrave pasi prurjet e ujit kane arritur deri ne 300 litra ne sekond dhe se keto ujra duhen sitemuar ,pasi prej tyre rrezikohet pusi  Habi Arapi drejtor i AKBN terhoqi vemendjen kryesisht drejtuesve teknik te firmave private per te marre masa per te krijur sa me shume kushte teknike pre mbrojtjen e jetes se minatoreve.
Mehmet Hasan lami drejtori i inspektimit te minjerave prane ministrise u shprhe se ne Zonen D ka ende firma qe punojne jashte kushteve teknike,