Te fundit

Bulqize. Rreshqitja e tokes,rrezikon shembjen e shtepive ne Vajkal

shtepite

Reshqitja e tokes ne fshatin Vajkal te Bashkise Bulqize ka bere qe disa shtepi te krijojne plasaritje qe prej ndertimit te Rruges se Arberit,ne segmendin Qafe e Bualli-Vajkal. Qe prej ndertimit te kesaj rruge, ky segment rrugor ka qene problematik per shkak te çedimit te tokes nga burimet e nendheshme.Kjo rreshqitje e tokes eshte kthyer ne frike per banoret e ketij fshati pasi rreziku eshte mjaft i madh per ta. Malvina Stafa e cila jeton me bashkeshortin dhe djalin e saj te vogel  shprehet se shtepia e saj ka filluar te plasaritet ,po jetojme me frike,demtimi i shtepise thote ajo ka nisur qe prej ndertimit te kesaj rruge,ajo kerkon ndihme pasi shtepia e saj ka filluar te behet e pa banueshme.