Te fundit

Bulqize.Ulen temperaturat probleme me ngrohjen ne shkolla dhe spital

Sequence 01.Still002
Ulja e temperaturave prej dy ditesh ne minus 13 grade ne rrethin e Bulqizes,ka sjelle probleme ne ngrohje ne shume shkolla.Gjate dites se djeshme dhe sot ne shkollen 9-vjeçare Xhevdet Doda dhe kopeshtit Eleni Kola,kaldajat kane punuar me kapacitet te ulet.Nxenesit e kesaj shkolle shprehen se kaldajat nuk e kishin kapacitein e duhur per te ngroh ambjentin.Kemi zhvilluar mesim me xhupa thone ata. Problem nga temperaturat e uleta ngelet edhe spitali i Bulqizes ku ne kete spital prej vitesh nuk funksionon kaldaja e ketij spitali.Me te rrezikuar ne keto temperatura te ulete jane moshat e treta dhe femijet.Shume pacinte te shtruar ne kete spital shprehen se kaldajat nuk funksionojne,dhe se e vetmja zgjidhje e momentit per ta jane disa kalorifer qe ka sjelle spitali ne mungese te kaldajave.