Te fundit

Bulqize. Zhvillohen zgjedhjet per Kryetarin e PD

PD Bulqize

Pas zgjedhjeve per kryetar te deges se Partise Demokratike ne rrethin e Peshkopise,ku doli fitues Naim Gazidede zgjedhjet  jane zhvilluar edhe ne rrethin e Bulqizes. Ne keto zgjedhje ne garen per kryetare te deges se  PD-se Bulqizes ishte Defrim Fiku kryetar aktual perballe kandidatit Xhelal Mera.Zgjedhjet nisen nen  drejtimin e Kordinatorit per qarkun e Dibres Kreshnik Çollaku . i deleguar i FRPD Sokol Ruka ,si dhe Edmond Isaku nenkryetari i deges se  PD-se Bulqize. Fjalen e hapjes e mbajti sekretari i PD-se Bulqizes Halil Jakimi I cili  perpara delegateve te konferences shpejgoi dhe proceduren e mbajtjes se zgjedhjeve,menyren e votimit si dhe prezantoi emrat e komisionit te votimit.Me pas  kordinatori I PDSH per Dibren Kreshnik Çollaku tha ne fjalen e tij se sot jemi ketu jo vetem per te zgjedhur kryetaret e degeve te PD-s por edhe per te larguar Partine Socialiste ne zgjedhjet e ardheshme,duke u ndalur ne situaten kritike qe po kalon vendi. Ai shprehu se Partia Demokratike  ne zgjedhjet e ardhshme do jete fituese dhe delegatet e kesaj konference jane te vendosur per tja sjell pushtetin qytetareve dhe demokrateve te Bulqizes. Shqiperia dhe Bulqiza nuk meritojne te qeverisen nga nje klike kriminale qe ka uzurpuar te gjithe pushtetin Nderkohe pershendeti edhe i deleguari i FRPD Sokol Ruka.Procesi zgjedhor zgjati per rreth dy ore  ku moren pjese ne votim 152 delegatePas perfundimit te votimit ne Bulqize u rikonfirmua Defrim Fiku kryetar i deges se PD-se per rrethin e Bulqizes me 103 vota kundrejt 48 vota qe mori Xhelal Mera