Te fundit

Bulqize,mbyllet shkolla e pare shqipe. Banoret ne proteste

Banoret e fshatit Homezh  ne njesine Administrative Shupenze te bashkise Bulqize kane protestuar para shkolles fillore “Ramiz Manjani” per mbylljen e shkolles se tyre. Shka i kesaj proteste ka qene transferimi i femijeve nga shkolla “Rifat Manjani” ne nje tjeter shkolle ne qender te Shupenzes.     Shkolla Rifat Manjan eshte shkolla e pare ne kete zone e cila ka 126 vjetorin e hapjes se saj. Sipas banoreve mbyllja e kesaj shkolle te pare shqipe eshte nje padrejtesi e madhe qe po i behet ketij fshati.Latif Dema ish mesues i kesaj shkolle u shpres se ne  nuk jemi ndakort per mbylljen e kesaj skolle,dhe se kerkojme rikthimin e femijeve ne kete shkolle.  Banoret dhe mesuesit protestues thane se nuk do ti dergojne femijet ne asnje shkolle tjeter dhe se mbyllja e kesaj shkolle eshte bere per interesa te zyres arsimore ne Bulqize ata shprehen gjithashtu se kane qene te kenaqur nga mesimdhenja ne kete shkolle pasi nga keto banka shkolle kane dale kuadro te fushave te ndyshme.