Te fundit

Bulqize,Renja e cmimit te shitjes se kromit mbyllen 3 biznese kromnxjerrese.

Renja e çmimit te kromit ne tregjet nderkombetare ka çuar ne mbylljen e bizneseve kromnxjerrese ne Bulqize.Keshtu deri metani te pakten tre biznese kromnxjerrese kane shpallur falimentimin sipas deklarimit te drejtorit te zyres se Punes Asllan Daxha.Sipasoje e kesaj mbyllje kane dale te pa pune mbi 30 minatore .Situata sa vjen dhe behet alarmante pasi sipas drejtorit Daxha ne ditet ne vijim priten te mbyllen te tjera galeri,gje qe do te shtoje numrin e punonjesve te pa pune.Vetem para pak diteve biznesmenet e kromnxjerres ne pellgun Bulqiz-Martanesh zhvilluan nje takim me ministrin e financave dhe njeheresh deputet i zones Shkelqim Cani per problemin e renjes se cmimit te shitjes se kromit,i cili u premtoi atyre se do do te rishokonte taksen e rentes minerare dhe cmimin e references gje kjo qe do te bente lehtesimin e e taksave per bizneset e kromit. sinkkron Asllan Daxha…….