Te fundit

Kulture

Një fshat i ndërtuar nga mbetje të riciklueshme

Fshati mesjetar i Campanopolisit është ëndrra e realizuar e Antonio Campana, pas një lufte me kancerin dhe me zaptuesit e tokës që donin ta kthenin atë në një landfill. Campanopolis është një fshat i vogël i ndërtuar mbi një stil të larmishëm, me ndërtesat që janë kryesisht të ngritura falë pajisjeve të rikuperuara nga prishja e ndërtesave të tjera dhe ... Read More »

Hapet Masteri i Restaurimit, i pari i këtij lloji

Nënshkruhet në Korçë marrëveshja e cila i hap rrugën Masterit të Restaurimit, i pari në Shqipëri i këtij lloji. Në prag të vitit të ri akademik arkitektë dhe inxhinierë ndërtimi nga Shqipëria dhe vendet fqinjë do të kenë mundësinë të ndjekin studimet e Masterit të parë të Restaurimit. Në pritje të studentëve të parë të cilët do të përfitojnë nga ... Read More »

Këtë javë s’paguani biletë në urbanet e Tiranës, ja kushti që duhet të plotësoni

Kushdo që përdor autobusët e Tiranës, këtë javë ka mundësinë që të mos paguajë asnjë lek për biletën. Duhet të lexojnë libra në autobus gjatë gjithë kohës deri sa të mbërrijnë në destinacionin përkatës dhe të përfitojnë udhëtimin falas Ky është kushti i vendosur nga kryebashkiaku Erion Veliaj, nëse doni që mos të paguani biletë për një javë. “#TiranaLexon, për ... Read More »

Sot ishte dita e fundit që maturantët nga Bulqiza dhe më gjerë mund të aplikonin pranë AKP-së

Të ndarë sipas ditëve kalendarike, gjatë ditës së sotme kanë aplikuar maturantët nga Bulqiza, Dibra, Kukësi, Mati e Tropoja. Sipas Top-channel, deri në mesditë kanë aplikuar mbi 19 mijë  maturantë. Por të gjithë maturnatët, të cilët për arsye të ndryshme nuk kane mundur të aplikojnë në datat e përcaktuara, do të mund të aplikojnë të shtunën më 1 tetor, pasi ... Read More »

Aktivitete në Ditën Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore

29 shtatori është Dita Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore, në kuadër të së cilës është zhvilluar një aktivitet në qytetin antik të Durrësit. Amfiteatrit ju rikthye “lavdia” dhe shkallët e tij u mbushën me spektatorë. Ishte ky monument simbol për qytetin dhe jo vetëm, në të cilin nëxënës të shkollave të qytetit interpretuan valle të trevave të ndryshme shqiptare. Si një ... Read More »

E kuqe, e bardhë..dhe blu

Pas një pune kërkimore dy vjeçare është bërë e mundur që të prodhohet vera me ngjyrë blu. Prej ditës së sotme në raftet e supermarketit dhe në kinoteka do të jetë e mundur që të gjeni edhe verëra ngjyrë blu, për prodhimin e së cilës thuhet se nuk janë përdorur ngjyrues artificialë. Rezultati i shumë dëshiruar është krijuar nga një ... Read More »

Shqipëria në një prezantim ndërkombëtar

Shqipëria për herë të parë si vend partner në Panairin e Shtutgartit, i cili zhvillohet në datat 14-22 janar 2017. Ministria e Turizmit dhe Agjencia Kombëtare të Turizmit kanë nisur përgatitjet për të përfituar sa më shumë nga kjo ngjarje e rëndësishme. Në kuadër të këtyre përgatitjeve është organizuar vizita e një grupi prej 11 gazetarësh gjermanë, të medias së ... Read More »