Te fundit

Lokale

GOLLOBORDA ME TREG, POR NË GJENDJE TË KEQE

Tregu Golloborde

Para disa dekadash shumë fshatra në të gjithë vendin kishin krijuar tregjet e tyre dhe në një ditë të javës, tregtoheshin shumë produkte. Por pas viteve 90-të kjo traditë humbi në pjesën më të madhe të zonave rurale, ndërsa zona e Gollobordës në Bulqizë vijon ta ruajë. Ky është tregu i Gollobordës që zhvillohet çdo të enjte. Aty shkojnë të ... Read More »

ZHVILLOHET KUPA E 8-TE NE SPORTIN E MUNDJES, NE ZONEN E GOLLOBORDES

Mundja

Bashkia Bulqize ne bashkepunim me Shoqaten e Mundjes se Gollobordes, ka mundesuar, zhvillimin ne Ostren te Madh, Kupen e 8-te tradicionale, ne sportin e mundjes ne zonen e Gollobordes. Ne kete aktivitet moren pjese sportiste te grupmoshave te ndryshme, jo vetem nga zona e Gollobordes qe tradicionalisht njihet ne mbare vendin per ushtrimin e sportit te mundjes, por edhe nga ... Read More »

BULQIZE.INSTITUCIONET PARASHKOLLORE PERDORIN UJE TE BLERE

KOPSHTI

Situata e ujit te pishem ne Bulqize  ka alarmuar edhe institucionet arsimore, kryesisht ato parashkollore. Në kopshtin “Eleni Kola” në lagjen e vjetër të Bulqizës, fëmijëve iu jepet ujë i blerë nga frika se mos helmohen. Drejtoresha e këtij Kopshti, Zene Llaka, tha se gjatë këtyre ditëve ka patur mungesa të fëmijëve, por prindërit nuk kanë dhënë arsye. Megjithatë, ajo ... Read More »

Banoret kane  frike te konsumojne ujin ne çesmat e tyre

bULQIZA

Edhe pse nje pjese e analizave bakteriologjike qe jane kryer ne  ISHP,ku sipas tyre  uji  ka dale pa ndotje bakteriologjika, banoret e dy lagjeve te qytetit te Bulqizes edhe gjate dites se soteme nuk e kane pire ujin ne çesmat e tyre.Te frikesuar nga intoksikimi i ujit te pijshem banoret shprehen se  jane detyruar ta blejne ne dyqane,dhe ne burime ... Read More »

“Takohemi per nje liber”. Shkolla 9-vjeçare “Shefqet Tançi” Bulqize

Capture

Ne ambjentet e hotel Bulqizes nxenesit e shkolles  “Shefqet Tanci” Bulqize,nen drejtimen e mesueses se letersise Fabjona Isaku organizuan nje aktivitet me titull “Takohemi per nje liber” Ne kete aktivitet moren pjese nxenes,mesues,perfaqesues nga Bashkia,qendra kulturore,mesues veteran etj.Te ftuar ne kete aktivitet ishin edhe shkrimtaret,poetet e publicistet Hajri Mandri e Halil Rama.Takimi nisi me recitime dhe lexime te krijimtarise se ... Read More »

BULQIZE. Dy autore te rinj promovojne krijimtarite e tyre

Libri

Ne sallen e shfaqjeve te qendres kulturore Bulqize eshte zhvilluar promovimi I librit me poezi I autores se re Rajmonda Bodurri me titullin “Tjeter Planet”.Po ne te njejten dite eshte hapur ne hollin e kesaj sale edhe ekspozita me punimet ne pikture te piktores Irma Rexhepi.  Ne kete aktivitet moren pjese qytetare,nxenes e mesues familjare te autoreve dhe te ftuar ... Read More »

ISHTE THIRRUR PER TAKIM.KTHEHET NE PROTESTE

Takimi Fush

Takimi I thirrur nga administratori i Njesise Administrative Fushe – Bulqize, Agron Boja me banore te tre fshatrave Dushaj, Koçaj, Dragu per te diskutuar lidhur me ndertimin e tre HEC-eve ne kete zone eshte kthyer ne nje proteste. Banoret e kane akuzuar administratorin se eshte pale me firmat qe duan te ndertojne HEC-et. Ky i fundit e kishte thirrur takimin vetem ... Read More »