Te fundit

Çerenec i Eperm,Banoret,jemi te izoluar,nxenesit prej nje jave nuk shkojne ne shkolle.

 

 

Cerenec

Banoret e fshatit Çerenec,ne Bashkine Bulqize,ankojne se kane ngelur te harruar dhe te braktisur nga shteti.Prej me shume se dy javesh,jetesa per banoret e ketij  fshati eshte bere edhe me e veshtire per shak  te debores e cila I ka izoluar ato. Prej nje jave femijet e fshatit Çerenec nuk kane mundur te shkojne ne shkolle  pasi furgoni i cili transpotonte nxenesit nuk ka levizur per shkak te bllokimit te rruges. Edhe pse nga ana e Bashkise eshte bere nderhyrje per hapjen e rruges,makinat e kane shume te veshtire qarkullimin edhe me zinxhire per shkak te terrenit te veshtire.Nje situate  e tille  viijon te jete e veshtire prej  vitesh,pasi ne infranstrukturen rrugore   nuk eshte bere asnje nderhyrje.Banoret  shprehene se po na detyojne te shkojme ne shtetin fqinj ate te Maqedonise per te kerkuar ndihme,ata kane frike edhe te ngrene zerin pasi  po ngrite zerin thone banoret  bashkia Bulqize na nderpret edhe ndihmen konimike.Nje tjeter banor shprehet se rruga eshte problem per transportin e femijeve jo vetem ne dimer por edhe ne vere,pasi automjetet qe trasportojne nxenesit jane jashte kushteve teknike.Ne nje situate te veshtire edhe per shkak se shkolla ne fshatin e tyre  u mbyll,pasi sipas zyres arsimore nuk plotesonte numrin e nxeneseve,nxenesit e ketij fshati  jovetem qe nuk kane shkollen qe ishte funksionale,por tashme ata gjate periudhes se dimirit ato  prej nje jave nuk kane arritur te shkojne ne shkollen tjeter pasi  transporti nuk u eshte mundesuar per shka te rruges.Nderkohe banoret shprehen se problemet ne kete fshat jane prej kohesh,na kane premtuar ne fushata  zgjedhore,dhe asnje premtim nuk eshte realizuar ata jane te revoltuar dhe shprehen per mikrofonin tone duke thene qe te mos vijne me per te kerkuar vota pasi nuk ju besojme me.