Te fundit

DEBORA MBULON PERSERI QARKUN DIBER

Pergjate nates dhe megjesit te sotem ne qarkun e Dibres, trashesia e debores ne zonat urbane ka shkuar deri ne 20 centimeter, ndersa ne zona malore, ne komunat e rrethit te Peshkopise, si Lure,Kala e Dodes,Luzni,Sllov.ne Bulqize ne komunat Ostren,Trebisht,Martanesh Zerqan,e Shupenze.dhe ne Mat ne komunat Xiber e Macukell, trashesia e debores ka arritur ne 50 centimetra
Rraportohet se ka disa fshatra te bllokuar te ketyre komunave pasi trashesia e debores ka arritur mbi 60 cm.
Te kalushme me zinxhire jane aksi Qafe e Buallit-Kraste me shume veshtesi,ndersa ne rrugen Bulqize- Peshkopi ne disa segmende levizet me zinxhir prej pranise se bores qe sjell era e forte. Nderkohe burime nga policia bejne me dije se jane shtuar kontrollet per levizjen e automjeteve pergjate gjithe nates dhe dites se soteme , ku drejtuesve te automjeteve u eshte rekomanduar perdorimi i zinxhireve.Nderkohe per menaxhimin e situates nga ana e drejtorise se rrugeve dhe policise rrugore jane marre te gjitha masat per gadishmerine ne rruge per levizjen e automjeteve .   SHIKO VIDEON