Te fundit

Drejtori i bujqesise per Qarkut te Dibres, flet replikon per deklaraten e kryeministrit

N Jashari
Drejtori i bujqesise per Qarkut te Dibres, replikon per fjalet e kryministrit te thena para disa dites ne Jug te vendit ku u shpreh se “drejtorite e bujqesive flejne gjume”. Jashari shprehet se kjo seshte aspak e vertete, pasi me aq mundesi dhe kapacitete qe kane pasur, u kane qendruar te gatshem per fermeret. Por sipas tij ka mungese specialistesh si ne bujqesi ashtu edhe ne veterinari, si dhe ka edhe mungese strukturash.
Gjithashtu Jashari shprehet se nga 13 drejtori te bujqesise ne te gjithe shqiperine, 11 jane te LSI dhe 2 te PS. Si dhe fermeret nuk kane nevoje vetem per keshillime dhe konsulence, por edhe per ndihme subvencionesh te cilat jane ofruar ne sektore te ndryshem, por fondet duhet te shtohen, ne menyre qe te gjithe te trajohen me skemen e subvensioneve.