Te fundit

Drejtoria e policise Diber feston 104 – vjetorin e Policise.

Drejtoria e policise Diber
Eshte festuar ne drejtorine e policise se qarkut Diber u festua 104 vjetori i policise se shtetit.
Ne fjalen e mbajtur drejtori i policise se qarkut Diber z. Edmond Tarkaj u shpreh se policia e shtetit ne keto 104 vite ka ndryshuar formen dhe permbajtjen e saj duke ju nenshtruar kerkesave te kohes dhe komunitetit hap pas hapi.
Detyrat dhe thelbi i policise mebeten te njejta pavarsisht kohes apo dimensioneve sociale.
Perkushtimi , vetemohimi , pasioni dhe deshira per kete profesion ka qene dhe mbetet vlera jone me e madhe.
Ne kete 104 vjetor drejtoria e qarkut vendor Diber ndjehet krenare se pergjate vitit 2016 nuk ka patur asnje vrasje apo tentative per vrasje. Gjate vitit 2016 ulem me 25% kriminalitetin ne krahasim me vitin 2015. Ne keto arritje drejtori i policise nuk la pa falenderuar dhe komunitetin per qytetarine e treguar dhe bashkepunimin e tyre sepse pa kete bashkepunim nuk do te kishim keto arritje. Nje nga drejtimet ku do te perqendrohet policia do te jete dhuna ne familje duke e trajtuar ate si veper penale. Policia ka zhvilluar dhe do te zhvilloje fushata sensebilizuese per kete fenomen. Policia e shtetit do te vazhdoje luften kunder krimit pa asnje kompromis.
Ne festen e 104 vjetorit te themelimi te Policise Shqiptare ishte i pranishem edhe prefekti i Qarkut Diber Halit Palamani si dhe perfaqesues te tjere te institucioneve te Qarkut Halit Palamani