Te fundit

FAMILJA KETA NË FSHATIN SOPOT KALON DIMRIN NË ÇADËR

Familja Sopot

Nje familje perj tre anetaresh ne fshtatin Sopot te njesise Administrative Zerqan ne bashkine Bulqize prej me shume se nje viti jeton ne çader.Shtepia e tyre para nje viti e gjysem pesoi demtimtime te renda nga termeti,por gjate dimrit te fundit shtepia u demtua edhe me teper deri ne shembjen, ne njerin krah te saj .Gjate demtimit nga termetit e vetmja ndihme per ta ishte kjo çader ku jetojne edhe sot aktualisht pasi shtepia u be e pa banueshme. Bashkeshortet Bashkim dhe Drita Keta se bashku me djali i tyre Enesti edhe sot po perballen me te ftohtit dhe largeshtiren e jeteses ne çader. Per Driten dhe Enestin situata eshte edhe me e veshtire,pasi u duhet te kujdesen per Bashkimin i cili prej me shume se dy vjetesh eshte invalid i cili leviz vetem me ndihmen e bashkeshortes dhe te djalit tetij. Drita e cila duhet te mbaje gjithe barren e familjes thote se te vetmen ndihme nga bashkia dhe emergjencat civile kane vetem 200 mije leke te reja,gje te cilat thote ajo, nuk me kane mjaftuar per ilaçe, ejo me per te ndertuar nje shtepi.Ernesti i cili tashme ka mbushur 14 vjeç thote, shpesh here jam i detyruar ta braktis edhe shkollen pasi me duhet tu sherbej edhe prinderve. Bashkimi Keta,kryefamiljari i cili tashme eshte invalid,shprehet se semundja po agravon edhe me teper si pasoje e largeshtires ne çader. Tashme kjo familje e ngelur ne meshire te fatit u kerkon ndihme te gjithe instancave te shtetit ,pasi jetesa ne çader per ta eshte mjafte e veshtire