Te fundit

FERMERËT E VALIKARDHËS I LENË TOKAT DJERR

Valikardha
Nje pjese e madhe e siperfaqes te tokes ne fshatin Valikardhe te njesise administrative Zerqan te Bashkise Bulqize,ka mbetur djerr.Banoret e kesaj zone shprehen se kostoja per te punuar nje dynym toke eshte mjaft e shtrejnte me makineri por edhe me kafshe pune. Per çdo nje dynym toke nje fermeri i i duhet te paguaje te pakten 80 mije lek te vjetra per ta punuar ate.Pervec kostos se larte banoret e kesaj zone prej vitesh vuajne edhe mungesen e ujit vadites banoret shprehen se kostoja dhe mundi qe po bejme eshte pa asnje lloj interesi,kjo ka ardhe edhe si pasoje e rritjes se çmimit te naftes se makinerive bujqesore, farerave dhe pesticideve .
Krahas veshteresive dhe punes se madhe qe u duhet per marrjen e prodhimeve,fermeret tashme nuk e arrijne te shesin asnje prodhim te tyre,por u duhet te blejne edhe vete.