Te fundit

Festohet 100 vjetori I shkolles shqipe ne maqellare te Dibres.

shkolla Allajbegi
Festohet100 vjetori i shkolles se pare shqipe ne zonen e Maqellares ne Diber. Moren pjese me kete rast, ish nxenes e mesues nder vite, te ciilet u mblodhen ne kete event te rendesishem, per te sjelle kujtimet e tyre, gjate punes ne kete shkolle. Shkolla e pare shqipe ne kete zone u hap ne fshatin Allajbegi ne vitin 1916-1017. Kjo shkolle u hap ne ambjentet e xhamise 500 vjecare te fshatit Allajbegise, duke u bere keshtu, dallendyshja e pare, qe solli edhe hapjen e shkollave tjera ne Maqellare dhe Diber. Te ardhur nga gjitjhe vendi si dhe nga viset shqiptare te Maqedonise, ish nxenes dhe mesues sollen me nostalgji kujtimet e tyre duke nderuar me respect, te gjithe ata mesues qe nuk nndodhen sot, por qe me punen e tyre plot perkushtim, nderuan dhe ngriten lart arsimin ne Diber. Ne kete aktivitet dhane inpresionet e tyre mesues dhe ish nxenes te asaj shkolle.