Te fundit

Flet Jashari: “Ndjesë fermerëve matjan”

Dtrejtori i bujqesise
Drejtori i Drejtorisë së bujqesise se qarkut diber Novruz Jashari iu kerkon ndjese fermerëve te matit pasi u deklarua para dy javesh se do te vinte vaksina per vaksinimin e gjedheve, pasi kjo vaksine prodhohet ne Afrike prandaj iështë vonuara. Nga ana tjetër Jashari shprehet se tani vaskina ka ardhur ne shqiperi dhe po behet plani i shperndarjes se vaksinave ne te gjitha qarqet, e konfirmuar kjo nga ministria e bujqsise. Kete te premte vaksina do te mberrije ne qarkun e Dibres .Situtate me alarmante ne qarkun dibres eshte ne bashkine e Matit dhe ne Bashkine klos. Ndersa Dibra dhe Bulqiza nuk ka me perhapje te kesaj semundje. Fluksi i ngordhjeve ne kto dy rrethe si ne diber dhe bulqize ka rene .Ka rreth nje muj qe ne Diber ka 122 ngordhje dhe nuk ka ndryshu numri dhe ne bulqize 105 Nga ana tjetër sipas Jasharit, vitin e ardhshem do te fillojë kompensimi i per fermeret e qarkut diber kjo e konfirmuar nga ministrise se bujqsise.