Te fundit

Fshati Krajk i harruar prej 25 vitesh ne Bulqize

Krajka
Fshati Krajk ne rrethin e Bulqizes, njesia administratve Zerqan, vetem 500 metra larg rruges nacionale eshte nje fshat i harruar prej 25 vitesh. Ketij fshat kryesorja cfare i mungon eshte infrastruktura rrugore, munesa e ujit vadites, mungesa e ujit te pijshem dhe mungojne rruget mes lagjeve. Para viteve 90 sipas banoreve ky fshat ka qen me 90 shtepi, ndersa sot kane mbetur rreth 30 te tilla . Sipas banoreve te gjithe jane detyruar te largohen prej ketej, pasi mungojne kushtet minimale te jeteses sic eshte rruga, uji i pijshem dhe vadites, qendra shendetesore dhe shkollat. Me kameren tone, fokusuam qendren shendetesore e cila ishte e rrethuar me gardh dhe ferra, si dhe skishte asnje mundesi se si te futeshe brenda saj. Ne cdo fushate elektorale jane bere premtime, por deri me sot asnje prej tyre nuk eshte realizuar.