Te fundit

Gjendet pas 170 vitesh në Arktik

1473765692anijaIshte zhdukur që prej vitit 1845, në ekspeditën e Franklin. Zyrtarët nga Fondacioni Kërkimor i Arktikut, një grup privat që ishte dërguar për të ndihmuar në kërkimin e kësaj anije, kanë thënë se anija së fundmi është gjetur.

Ekspedita kishte pasur për qëllim gjetjen e rrugëve në oqeanin Paqësor dhe Atlantik, për në Arktik.

Fati i këtyre anijeve kishte mbetur një mister i madh për rreth 170 vjet deri kur një ekip gjeti anijen Erebus në shtator të vitit 2016.
/tvbulqiza.al