Te fundit

Gjimnazi Bulqize.aktivitet per 85 vjetorin e lindjes se shkrimtarit Dritero Agolli

 

shkolla

Ne rastin e 85-vjetorit te lindjes se poetit te madh shqiptar Dritero Agolli gjimnazi bulqize ne kujdesin e mesuesve te letersise ne mjediset e bibliotekes se shkoles organizon nje pasdite letrare me pjesmarrjen e mesuesve dhe nxenesve . Kjo pasdite u ideua ne formen e nje tryeze te rrumbullaket ku nuk munguan referimet , interpretimet dhe leximet rreth vepres se ketij shkrimtari . Ne menyre simbolike dhe metaforike ne kete takim u fol poetikisht me te madhin Dritero Agolli nepermjet vepres se tij pasi ai I dha emrin kohes duke e bere ate lende e letrave shqipe dhe nje autor me permasa boterore . Mesueset e letersise shprehen qarte ndjeshmerine , mesazhet universale qe percjell vepra e tij . Por ajo qe dha nje emocion te vecante ishte leximi I poezive nga mesuesit e gjimnazit n ender te kesaj figure ne pervjetorin e 85 te tij . Nuk munguan kenget , interpretimet dhe dramatizimet te realizuara me profesionalizem nga nxenesit e shkolles . Ne kete dite u dhane mesazhe domethenese nepermjet fletepalosjeve me sloganin “Takohemi per nje liber “ duke u bere keshtu pjes fushates sensibilizuese te iniciuar nga ministria e arsimit dhe sporteve per te rritur nr e lexuesve ne biblioteke . Duhet theksuar se bibloteka e shkolles vjen me nje mjedis te pershtatshem duke e bere ate funksional ne sherbim te nxenesve dhe mesuesve.