Te fundit

GJORICE. CEREMONI PERKUJTIMORE 75 VJETORI I KRIJIMIT TE BATALIONIT PARTIZAN TE DIBRES

Gjorica

 

Eshte perkujtuar ne nje ceremoni te zhvilluar ne fshatin Gjorice te njesise administrative me te njejtin emer te Bashkise Bulqize 75 vjetori I krijimit te batalionit te pare partisan te luftes nacional clirimtare te Dibres. Ne kete ceremoni moren pjese prefekti I qarkut Diber Nexhbedin Shehu,kryetari I bashkise Bulqize Melaim Damzi,veteran,banore te zones,nxenes e mesues etj.Ne fillim prane lapidarit qe simbolizon kete date u vendosen kurora me lule ne emer te prefectures,bashkise etj.Me pas ceremonia vijoi me fjalet e rastit ku ne fillim pershendeti kryetari i komitetit te  veteraneve te luftes rrethit Bulqize Xhevat Jella I cili pasi uroj pjesemarresit ne kete perkujtimore tha se se balioni I pare partisan u krijua me 26 Korrik 1943 si nevoje e ketij bashkimi per luften kunder pushtuesve,ai ne fjalen e tij perkujtoi deshmoret e kesaj zone te cilet rane  per clirimin e vendit Ne fjalen e tij pershendetese kryetari I bashkise Bulqize Melaim damzi si pasardhes I familjes deshmore tha se keto data historike duhet te vleresohen dhe rrespektohen gjithmone Edhe prefekti I dibres Nexhbedin Shehu tha se jam I nderuar qe ne emer te qeverise shqiptare te pershendes 75 vjetorin e krijimit te batalonit partizan te Dibres I cili kujtoi komandantet e pare te cetave partizane te batalionit te Dibres  Me pas per nder te kesaj date grupi artistic I shkolles dha per te pranishmit  nje koncert festiv me kenge valla e recitime Ne fund per te ftuarit u shtrua nje koktejl ku ne me mikrofonin tone morem edhe disa mesazhe nga te pranishmit