Te fundit

Gjorice .Kater  fshatra ne proteste per ujin e pijshem

Protesta Gjorice

Kater fsha tra te njesise administrative gjorice kane bllokuar njerin krahe  te rruges nacionale Shupenze  Bulqize ne vendin e quajtur Ura e Çerenecit.Banoret kane kerkuar perfundimin e ndertimit te ujesjellesit qe ka nisut te pakten prej 4 vitesh pasi ndjehen te rrezikuar duke konsumuar per uje  te pjshem ate te puseve te hapur ne oborret e tyre, i cili nga analizat e bera ka dale i infektuar. Nderkohe ata kane protestuar per mungesen e sherbimit shendetesor,duke kerkuar  qe sherbimi ne qendren e tyre shendetesore te jete pa nderpreje me turne pasi kjo qender ka nje numer prej 20 infermjeresh qe sherbejne ne te  Sipas banoreve dy here ne jave dergojme ne spitalin e Peshkopise dhe ate te Bulqizes  persona te ifektuar nga uji i pishem.Nderkohe banoret shprehen se po friksohen edhe nga maungesa e ujit vaditesh,pasi ne zallin e Bulqizes pretendohet te ndertohen dy HECE.Na eshte premtuar disa here ne kohe fushatash  furnizimi me uje te pijshem por deri tani nuk eshte zgjidh problem, nje tjeter problem eshte edhe energjia elektrike e cila  nderpritet  here pas here.