Te fundit

Gjuetari i “heshtur”

Gjuetari

  Ky që shihni në pamje është Bashkim  Biçi nga fshati Mazhicë i Shupenzës në Bulqizë. Ndoshta do tju duket çudi por ai është një gjuetar edhe pse nuk mban kurrë armë apo qen gjuetie me vete. Bashkimi përdor një metodë tradicionale të gjuetisë. Prej vitesh ai thotë se gjatë stinës së dimrit këtë bën, del e gjuan kryesisht për lepuj. Metoda që ai përdor për kapjen e tyre është kurthi. Ai di shtigjet e tyre si dhe ngre për ta një kurth ku lepujt biejnë në lak. Pasi i vendos, Bashkimi shkon e i kontrollon. Megjithëse është ndaluar gjuetia, Bashkim Biçi nuk i ndahet pasionit dhe del maleve të Bulqizës sidomos kur ka rënë dëborë.Nga ana tjetër Bashkimi thonë se në kurthet e ngritura prej tij nuk kanë rënë vetëmn lepuj por edhe kafshë të tjera të egra, që më pas i ka lëshuar