Te fundit

Golloborda me nje sere problemesh madhore te pazgjidhura ende

Golloborda
Zona e Gollobordes qe i perket rrethit te Bulqizes por qe kufizohet me shtetin Maqedones, prej 25 vites nuk shikojne stacione shqiptare vetem stacionet Maqedonese, kjo vjen pasi valet e kanaleve te huaja jane ne prane kufirit se sa ato Shqiptare, sidhe transmetuesi eshte me i fuqishem se sa ai shqiptare. Banoret e Gollobordes shprehen se kane qene me mire para viteve 90, pasi edhe kushtet ekonomike apo sherbimet e tjera publike kane qene me korrekte dhe te rregullta, pas ketij viti Golloborda ka vuajtur mungesen e te gjitha sherbimeve si rruget, ujin, qendrat shendetesore, kopshte, shkolla, apo zyra sherbimi, sit e mos mjaftonte keto ato degjojne prej kaq vitesh edhe lajme Maqedonisht dhe nuk kane asnje info se cfare po ndodh brenda kufijve te Shqiperise. Shkolla e Gollobordes eshtee djegur qe ne muajin Korrik, dhe asjeri ska marr masa per riparimin e kesaj shkolle, si dhe jepet mesimin ne nje shtepi private me pagese.
Sipas banoreve ne kohe fushate na jane premtuar shume gjera, si shtrim rruge, uje te pijshem, funksionimin e shkollave , por sipas tyre shteti Maqedons, na ka kerkuar edhe per te qene pjese e tij, pasi te gjitha sherbimet i kryejme ne Maqedoni.