Te fundit

Kërcënimi nga “Satan 2”

thRaketa që pret të testohet dhe të vihet në përdorim këtë vit mund të zhdukë një qytet në përmasat e Francës apo të Teksasit. Duke përmbajtur 10 bomba të rënda dhe 15të tjera me fuqi më të ulët ka një rreze veprimi prej 10 mijë kilometra.

Emri zyrtar është “RS-28 Sarmat”, dhe është një raketë e zhvilluar nga ushtria ruse që nga viti 2009, si kundërpërgjigje e projektit amerikan “Prompt Global Strike”, sistemi që premtonte të dërgonte predha të telekomanduara në çdo pikë te planetit brenda një ore.

Përmbajtja e emrit “Satan” lidhet me reagimin nga NATO për të cilën kjo raketë i sjell përparësi Rusisë krahasuar me SHBA.

MF/tvbulqiza.al