Te fundit

Konkurs HIstorie ndermjet shkollave te mesme Bulqize

Per nder te festave te 28 dhe 29 nentorit zyra arsimore bulqize ka zhvilluar nje konkurs ne lenden e historise mes shkollave te mesme te rrethit Bulqize B Manjani
Sic e tha edhe drejtoreshe e ZA Bulqize Zj Bedrie Manjani ne finale te ketij konkursi dolen shkolla e mesme e bashkuar Zerqan dhe shkolla e mesme e bashkuar Ostren.
Per zhvillimin normal dhe gjykimin e pergjigjeve te skuadrave u caktua nje juri me mesues historie me kryetare jurie drejtoreshen e gjimnazit Bulqize Zj Floranda Gurra.
Ne fillim inspektori I ZA Bulqize Kujtim Kerkuti njohu pjesemarresit me rregulloren e konkursit dhe me pas u fillua me pyetjet per konkurentet e te dyja grupeve ku ne pergjigjet e konkurenteve pati mjaft rivalitet nga te dyja skuadrat dhe u verejt nje pergatitje e larte e te dyja skuadrave.Me pas te dy grupet e shkollave kishin pergatitur edhe interpretime artistike me tematike per festat e nentorit nga nje recitim dhe nga nje valle tematike qe u ekzekutuan me mjaft nivel nga te dyja skuadrat,por ne perfundim te perfomancave artistike juria cilesoi si me te arrire dhe me me nivel vallen e ekzekutuar nga shkolla e mesme e bashkuar Zerqan gje e cila e coi ne barazim rezultatin dhe u deshen pyetjet shtese per te shpallur fituesin ku ne perfundim juria shpalli fitues