Te fundit

KONSULTIM PUBLIK “NDIKIMI I NDERTIMIT TE RRUGES SE ARBERIT NE MJEDIS”

Takimi

 

Ne kuader te projektit per rrugen e Arbrit,Agjencia kombetare mjedisore dhe bashkia Bulqize kane organizuar kete te merkure rreth ores 11 prane bashkise Bulqize nje konsultim public me object funksionimi dhe ndertimi I rruges se Arbrit.Ne kete takim ku pjesemarres ishin perfaqesues te qeverisjes locale,kompanise koncensionare dhe qytetare te interesuar ,banore Brenda juridiksionit te bashkise bulqize u trajtuan nje sere problematikash dhe u fol mbi kete project. Shqetesimet kryesore dhe qe preken drejteperdrejte me ndertimin e rruges se Arbrit kane te bejne kryesisht me menaxhimin e inerteve ,frika e permbytjeve nga prurjet e zallit,ndertimin e nje rruge dytesore, ndertimi I nje nenkalimi apo mbikalmi etj.Por ajo ceshtje qe krijoi nje debat mjaft te nxehte ishte ajo e shpronesimeve.Fermere te rrethit te Bulqizes kerkuan me ngulm nje pergjigjie  se cfare do te ndodh me tokat e tyre dhe u shprehen se kemi plotesuar te gjitha dokumentacionet e duhura,por nuk dime kujt t’I drejtohemi .Ata shprehen se ndertimi I rruges se Arbrit eshe nje e mire publike e deshirueshme nga te gjithe ,por nga ana tjeter duhet te shihet  e udhes dhe si dicka korrrekte qe fermeret te marrin nje pergjigjie se cfare do te ndodh me fatin e pronave dhe tokave te tyre,te cilat preken drejteperdrejte me realizimin e kesaj rruge.Nderkohe Mirush Sula,teknik ndertimi prane firmes nenkontrakore Selami SHPK u shpreh ne fjalen e tij  ne lidhje me kete problematike.AI tha se problem I shpronesimeve shume shpejt do te marri zgjidhje  ,pasi kemi kerkuar qe te ngrihet nje komision I cili do te zbres ne terren per te kryer verifikimet perkatese. Ne fund te ketij takim ne me mikrofonin tone iu drejtuam perfaqesuesit te frmes nenkontraktore Selami ShPK I cili na dha kete prononcim.