Te fundit

Ligji për rivlerësimin e pasurive. Reagon PD

1469223026komisioniNë mbledhjen e së premtes të Komisionit të Ligjeve është diskutuar mbi rivlerësimin e pasurive duke vendosur rritjen e taskës nga 10 në 15%.

Ky vendim nuk është pritur mirë nga PD, duke reaguar me kundërshti për faktin se ky vendim ka bllokuar tregun e pasurive të paluajtshme dhe ka sjellë ngërc në ekonomi.

“Propozimi ynë është që të bëhet 0,5 përqind për individët dhe 1 përqind për personat juridikë”, kanë thënë deputetët e PD-së, Bylykbashi dhe Ristani.

Sipas vendimit të ri rivlerësimi është 2 përqin për individ dhe 3 për personat juridikë.

MF/tvbulqiza.al