Te fundit

LISTA/ Zbuloni emrat, ja kush janë 500 Universitetet më të mirë në botë

podium-of-university-ranking-winnersCilat janë universitetet më të mira në botë? Përgjigja është e thjeshtë, sepse të parët renditen ato për të cilët kemi dëgjuar gjithmonë të flitet.

Harvard, Stanford, Berkeley, Cambridge,  MIT,  Princeton,  Oxford, Caltech, Columbia, Chicago.

Janë të njëjtat universitete që mbanin të njëjtin pozicion edhe një vit më parë.

Shanghai Ranking’s Academic Ranking of World Universities (ARWU)  ka renditur edhe këtë vit 500 universitetet më të mira në botë.

Për 14 vite me rradhë Universiteti i Harvardit është renditur si më i miri në botë, Universiteti Stanford ka mbajtur vendin e dytë dhe Kebrixhi vendin e tretë.

8 prej universiteteve më të mira ndodhen në SHBA. Ndërsa në 20 më të mirët bëjnë  pjesë edhe një universitet japonez dhe zviceran.

Ndërsa i pari universitet italian, La Sapienza di Roma renditet në vendin e 163 dhe Universitit i Padovas në atë të 183.

Në rankim janë renditur gjithsej 500 universitete nga e gjithë bota.