Te fundit

MATURANTET E BULQIZES I NENSHTROHEN PROVIMIT TE PARE NE GJUHEN E HUAJ

Rreth 189 maturante kane dhene per here te pare provimin e gjjuhes se huaj sot ne rrethin e Bulqizes.189 gjimnazistet te shkolles se mesme Bulqize,Kraste,Zerqan,Shupenze,Fushe Bulqize dhe Ostren i jane neshtruar testimit per nje nga kater gjuhet e huaja te cilet kane patur ne shkolle ,Anglisht,Italish,Frengjisht dhe Gjermanisht,ku 176 maturante kane zgjedhur tezen e anglishtes dhe 13 maturate kane zgjedhur tezen e Frengjishtes.Provimi nise rreth ores 10-00 te paradites se soteme ku zgjati 2 ore e gjysem.Tezat e provimeve nga maturantet jane zgjedhur sipas shkalles se veshteresise se testit te perfshire ne tre grupe,elementare,mesatare dhe per nxenesit e mire.
Shume nga maurante u shprehen per mikrofonin e TV BULQIZES se testi nuk ishte i veshtire ,jemi munduar te marrim piket maksimale ,…..sinkron nxenesit.
Antari i komisionit te matures shteterore AKMSH Kujtim Kerkurti per rrethin e Bulqizes u shpreh se procesi i zhvillimit te provimit te matures zu zvillua pa problem ku u monitorua nga stafi i mesuaeve te zgjedhur….sinkron
Gjuha e Huaj, ashtu si kater provimet e tjera, kete vit certifikojne perfundimin e shkolles se mesme. Ndersa per te hyre ne shkolle te larte, detyrimisht duhen te merren provimet e matures dhe nota mesatare e gjimnazit, te jete mbi 6. Ne 11 qershor, maturantet do ti neshtrohen provimit te gjuhes amtare, ne 17 eshte testi i Matematikes dhe ne 24 qershor dy provimet me zgjedhje. Ndersa deri ne 20 korrik, te rinjte duhet te jene regjistruar online ne portalin e Ministrise se Arsimit ne 10 dege qe ata preferojne te ndjekin studimet e larta.Nderkohe korrigjimet e ketij provimi nuk do te behen neper rrethet sic eshte bere cdo vit,por per here te pare provime do te korregjohen ne Tirane.