Te fundit

Ministria e Arsimit po favorizon univeristetet private në kurriz të studentëve

downloadAjo që po ndodh jashtë vëmendjes së opinionit publik është në kufijtë e skandalit dhe favorizimit antiligjor të insitucioneve arsimore private. Është ish kryeministri Sali Berisha i cili referuar një denoncimi dixhital akuzon se kryeministri Rama në bashkëpunim ministren e Arsimit, Lindita Nikolla po favorizojnë kundrejt ryshfeteve te medha universitetet private duke ulur ne kundershtim me ligjin kuotat ne universitetet publike dhe rritur tarifat e regjistrimit.

Berisha sjell edhe denoncimin e një qytetari bashkë me inicalet e tij që rrëfen këtë: “Miredita doktor, jam nje prind qe duke u interesuar per djalin për t’u futur në universitet dhe në interesimin e siper konstatoj se Rama dhe Linda kane shitur tek universitet private kuatat e universiteve publike. Per kete qellim. MAS ka krijuar nje situate te paprecedent, duke nderuar kritere dhe menyrat e llogaritjes disa here, duke krijuar nje situate ende te paqart sesi do te llogariten fituesit. Jo qe nuk eshte me kriter merite prefetence por MAS ka krijuar nje skandal te vertete dhe duke nderhyre prane senateve duke rritur tarifat dhe duke ulur kuotat. Psh eshte e sigurte se ne Senatin e UMT (universiteti i mjekesise) date 29.07.16 ka bere nderhyrje te tilla. Nesër po përpiqem të bëj verifikimet në lidhje me këtë info dhe Ju bëj me dijeni menjëherë. Me respekt.D.H”/