Te fundit

Mungon gjylpera e tetanozit ne te gjithe Qarkun e Dibres, pacientet e blejne ne Maqedoni

Ne cdo farmaci te Qarkut te Dibres si dhe ne cdo qender shendetesore apo spitale, mungon gjilpera e tetanozit, ja si shprehet nje banor i Qarkut te Dibres per mikrofonin tone, para dy ditesh i kishte prare djali kemben, dhe e kishte derguar prane spitalit te Bulqizes, ku ishte qepur me 7 penje,por sipas mjekeve mungonte gjylpera e tetanozit. Te afermit e pacentit kane kerkuar ne te gjitha farmacite e qarkut dibres dhe te qendrave shendetesore, por skane arritur te gjejne medikamentin. Keshtu qe eshte detyruar te kaloje kufirin e te gjej medikamentin ne Dibren e Madhe, qe sipas tij, ka kushtuar 25 euro.
Ndersa nje i intervistuar tjeter, shpjegon per median qe edhe nje individ nga fshati i tij kishte shkuar duke kerkuar tetanozin, por farmacisti i eshte pergjigjur, qe jo vetem ne Bulqize, por ne te gjithe qarkun e Dibres mungon tetanozi.