Te fundit

Një “Hitler” amerikan

1472329345mediaitem90947510Pas deklaratës së guvernatorit amerikan i Mein-it në një konferencë për shtyp është tronditur i gjithë opinioni publik. Duke folur për përpjekjet e Meinit për të luftuar shpërndarjen e drogës, Paul LePage deklaroi se, “armiqtë në këto momente janë njerëzit me ngjyrë ose ata me origjinë hispanike”.
“Kur shkon në luftë dhe armiku vishet me të kuqe ndërsa ti me blu, atëherë t’i i qëllon të kuqit”, tha guvernatori. Menjëherë pas deklaratës figurat kryesore të Partisë Demokratike i kanë bërë thirrje atij që të japë dorëheqjen.

Deklarata e zyrtarit të lartë është “paksa” e rëndë duke pasur parasysh se Shtetet e Bashkuara aktualisht kanë një president me ngjyrë.