Te fundit

RRUGA E KRASTËS, PROBLEM PËR QARKULLIMIN E MJETEVE

Rruga Krastes

Rruga Qaf-Bualli Krastë prej 18 kilometrash është ndër rrugët më të rrezikshme në Qarkun Dibër. Rruga në fjalë edhe pse është në inventarin e Autoritetit rrugor Shqiptar, nuk ka aspak standartet e duhura për të qenë një rrugë nacionale. Drejtuesit e mjeteve shprehen se rruga nuk ka asnjë siguri, pasi ka prezencë të akullit gjatë sitnës së dimrit, nuk ka ... Read More »

Bulqize, 6 Fshatra  te njesise administrative Gjorice kane mbetur pa uje te pijshem.

Ujesjellesi gjorice

Te pakten 6 fshatra ne njesine adnimistrative Gjorice te Bashkise Bulqize vijojne  prej 4 vitesh te mbeten pa uje te pijshem,pasi ndertimi i  ujesjellesit ka mbetur pergjysem. Projekti i ndertimit te ketij ujesjellesi ka nisur qe ne vitin 2015 me nje fond prej 96 milion lek te reje i financuar nga Fondi i Zhvillimit Shqiptar.Ndertimi i ujesjellsit ishte planifikuar ne ... Read More »

Projekti Barazia në Vendimmarrje dhe e Drejta e Informimit për Cështjet Mjedisore, Bashkia Bulqizë

shoqata

Projekti Partnere se bashku kunder korrupsionit (shkurt PAKT), u implementua nga organizata ANTTARC me mbeshtetjen e Bahkimit Evropian prej Janarit 2016 deri ne Mars 2019. Projekti adresoi 15 Bashki ne rajonet e veriut te Shqiperise, Shkoder, Lezhe Kukes dhe DIber dhe financoi 43 projekte te implementuara nga organizata te shoqerise civile ne keto rajone. Ne rajonin e Dibres jane mbeshtetur ... Read More »

Gjorice, shkolla e rikonstruktuar, mbuluar nga mbetjet dhe pa palester funksionale.

Shkolla Gjorice

Shkolla 9/ vjeçare ” Ahmet Cami” ne Gjorice te Bulqizes,rikonstruktuar prej 4 viyesh, vijon te kete probleme me mbetjet te cilat derdhen ne oborrin e saj, si dhe me mosfunksionimin e palestres, ku nxenesit edhe pse ne temperatura te ulta,  e zhvillojne oren e mesimit te edukimit fizik ne oborrin e shkolles.  Nxenesit shprehen se hedhja e mbeturinave  ne oborrin ... Read More »

BULQIZE.MBLIDHET KESHILLI VENDOR I SIGURISE

Takimi i sigurise

Ne Bashkine e Bulqizes eshte zhvilluar mbledhja e dyte e  Keshillit Vendor te Sigurise Publike, krijimi i te cilit bazohet ne ligjin e ri per Vetqeverisjen Vendore dhe ne ligjin per Policine e Shtetit. Keshilli Vendor i sigurise, eshte nje organ keshillues per çeshtjet e sigurise ne bashkepunim me policine dhe institucione te tjera te Bashkise Bulqize. Kjo eshte eksperienca ... Read More »

Partia Demokrati e Bulqizes proteston ne qender te qytetit nen moton  “Ti japim fund se keqes.Ta largojme Edi Ramen”

Protesta

Qindra banore te  rrethit te Bulqizes kane protestuar ne qender te qytetit per ti paraprire protestes qe do te zhvillohet ne Tirane me 16 shkurt..Ata protestuan kunder varferise dhe padrejtesise qe u jane bere atyre gjate ketyre viteve.Shume nga protestuasit thane se minatoret e Bulqizes jane braktisur nga qeveria.Kushtet e veshtira ne pune,dhe mosdhenja e statusit ishin nje nga arsyet ... Read More »

Bulqizë, mbipopullohet spitali, situata alarmante

Spitali

  Një situatë alarmante është krijuar në spitalin e Bulqizës për shkak të numrit të lartë të të prekurve nga virozat stinore. Në këtë spital mjekët thonë se gjendja është alarmante, pasi jo vetëm që fluksi është i lartë, por është i papërballueshëm për t’i mbajtur nën regjim spitalor. Gjatë kësaj të hëne, të gjitha dhomat e spitalit si dhe koridoret ... Read More »

Ish minatorët; “Sindikatat inekzistente, paguhen nga firmat”

Minatoret

  Ish minatorët e Bulqizës ndajnë të njëjtin mendim sa i përket funksionimit të sindikatave të minatorëve. Ata i quajnë palë me subjektet minerare e për këtë arsye janë inekzistente. Ish minatorët që tashmë kanë dalë në pension nuk kanë frikë të akuzojnë sindikatat të cilat sipas tyre rrijnë nën hije pasi janë bërë palë qoftë me subjektet minerare e qoftë ... Read More »